Guidad tur till saltgruvan Wieliczka

Grupptur till saltgruvan 

Upplev den unika, vackra, underjordiska saltgruvan som tillhör världsarvet!

Wieliczka är en av de äldsta saltgruvorna i hela världen och samtidigt Polens äldsta företag som fortfarande är igång. Gruvan var bland  12 andra platser med på den allra första UNESCO-världsarvlistan år 1978. Och det måste ju betyda något!

.

Breda och väl belysta gångar

Om du inte trivs i mörka och trånga utrymmen så behöver du absolut inte oroa dig. Turistgången är väl anpassad för dig! Gångarna är breda och väl belysta så att du kan utan några problem se allt det vackra som saltgruvan har att erbjuda. På en del ställen är det lite halvmörkt men på ett mer mysigt än obehagligt sätt.

.

Hur ser besöket ut?

Redan i början av besöket får man uppleva något väldigt speciellt. Man börjar nämligen med att gå nerför hela 380 trappsteg! Folk klarar det dock utan problem och det är ingenting man behöver vara rädd för!

När man har kommit nerför trappan så befinner man sig på den första underjordiska nivån som är 64 m under markytan. Under hela besöket går man ca 2 kilometer och ungefär 400 trappsteg till. Det lägsta man kommer är nivå nummer 3 som ligger 135 meter under markytan. Som tur är behöver man inte gå trappan upp tillbaka utan man får åka en gruvhiss istället.

Under hela turistgången finns det 3 ställen där det finns toaletter och 2 platser där man kan köpa lite snacks och dryck.

.

Här kommer svar på dina frågor:

 • Turen startar vid ditt hotell eller på något annat ställe nära ditt boende.
 • Staden Wieliczka ligger ca 1 mil (10 km) utanför Krakow.
 • Hela turen tar ca 4-5 timmar (tillsammans med bussresan). Ca 2-3 timmar tillbringas under jorden..

.

I fall vi inte får tillräckligt många anmälningar till en svenskt guidad tur så erbjuder vi två möjligheter:

 • En guidad engelsk tur (310PLN/person)
 • En guidad svensk tur (310PLN/person) Vi behöver samla minst 15 personer för att ordna turen på svenska.
 • En privat tur på svenska (priset beror på hur många ni är)

.

Kontakta oss för att boka och få mer information.

Och kom ihåg: vi pratar svenska! 🙂

kontakta oss!

Vilka tjänster vill ni boka?

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!