Auschwitz – Birkenau

Våra turer går nästan varje dag. Skriv oss! 

I sammanhang med kriget i Ukraina vill vi betona att situationen med flyktingar kommande till Polen har lugnat sig ner. Samtidigt måste vi säga att allt fungerar som vanligt, man känner sig inte osäker pga vad som pågår på andra  sidan gränsen. Vi tycker det finns ingen grund till att vara rädd nu. 

 

 

Guidad tur till Auschwitz på svenska

Vad är Auschwitz-Birkenau?
Under andra världskriget var Auschwitz-Birkenau det största tyska nazistiska koncentrations och- förintelselägret i hela ockuperade Europa. Det har med tiden blivit en symbol för massmord och terror, då över 1,2 miljoner människor blev dödade på denna plats. Idag är det ett statligt museum som besöks av nästan 2 miljoner människor varje år.

Varför en guidad tur till koncentrationslägret Auschwitz?
Nästan allt i det före detta lägret är helt äkta.
Nazisterna försökte vid krigets slut förstöra så mycket som möjligt, men pga all brådska så lyckades dem inte fullständigt dölja det fruktansvärda de hade gjort. Järnvägsspår, avlastningsplatser, vakttorn, strömförande taggtråd, baracker, gaskammare och krematorier är bevis på att förintelsen ägde rum på riktigt. När man ser fångarnas livsvillkor, deras arbete och straff med egna ögon är det svårt att glömma det som hänt. Det får oss att reflektera och inse att det är vi som tar ansvar för att det inte sker igen.

Varför åka med just EnjoyPolen?
Auschwitz är ett så viktigt och känsligt ställe att du helst vill guidas av någon som pratar svenska. Du slipper stressa ifall du förstår allt guiden säger och det är också mycket lättare att ställa frågor. Alla våra anställda talar perfekt svenska, är väldigt tydliga och har lång erfarenhet inom yrket. Det vi tycker är jätteviktigt är att berätta med mycket respekt, inlevelse och tydlighet.

Vi anordnar turer för både stora och små grupper. Vi vill att du under din tur känner att du kan lita på din guide och att du kan ta in platsens historia på ett lämpligt och respektfullt sätt.

 

Här kommer svar på dina frågor: 

 • För att boka en tur bör du kontakta oss. Uppge datum, hotelluppgifter, antal personer i gruppen, namnlista på alla deltagare samt ditt mobilnummer.
 • Våra turer startar vid ditt hotell eller på något annat ställe nära ditt boende. Ingångstid beror på museet men de flesta turerna startar på förmiddagen eller eftermiddagen.
 • Hela turen tar ca 7 timmar (tillsammans med bussresan fram och tillbaka).
 • Lägret befinner sig ca 6 mil (60km) utanför Krakow.
 • Först besöker vi moderlägret Auschwitz I (ca 2 timmar) och sedan Birkenau (ca 1 timme).
 • Vi ordnar gruppturer på svenska 295PLN/person och på engelska 285PLN/person och privata turer (priset beror på antal personer). 
 • Betalning med kort sker genom en länk du får på din e-mail vid bokningen, innan turen.
 • OBS! Man måste alltid ha med sitt ID-kort eller pass och vara förberedd att visa upp det vid entrén.
 • Ditt namn står på din Auschwitz-Birkenau biljett. Den kan därför inte ombokas eller avbokas.

 

Kontakta oss för att boka och få mer information.

Och kom ihåg: vi pratar svenska! 🙂

kontakta oss!

Vilka tjänster vill ni boka?

 • Peter H

  Saltgruvan Wieliczka

  Fantastisk sevärdhet och ett måste om man är i Kraków. Lätt att boka från hemsidan/mail. Väldigt bra guide. Vi reste 7 personer så alla kunde höra vad guiden sa. Helt perfekt. Rekommenderas starkt!!

 • parfah

   

  Vi var till Auschwitz och Saltgruvan. Guiderna Mats och Ewa var väldigt bra. Trevliga, bra svenska och kunniga. Hämtade och lämnade på hotellet/boendet vid utsatt tid, allt flöt på perfekt. De ordnade också transport till och från flygplatsen. Vi åkte hem sent på kvällen men det var inga problem att bli hämtade där det passade oss. På det hela taget väldigt bra service och bra turer som varmt rekommenderas!

 • ida_fosse

  Lærerik og interessant tur, med kjempehyggelig guide som snakket flytende svensk. Ble hentet på hotellet til avtalt tid, og kjørt i ny fin minibuss. Absolutt et selskap å anbefale.

 • Ann Kristin S

  Vi booket guidet tur til saltgruvene og Auschwitz i forbindelse med ferie i Krakow, og ble veldig fornøyde med opplegget! Guiden var kjempeflink, og det var veldig praktisk å bli hentet på stedet der vi bodde. Anbefales!

 • Ellinore A

  Är supernöjd med våran guidade tur på Auschwitz. Väldigt kunnig guide, förklarade bra och berättade om Polens historia. Hämtade upp utanför hotellet och gick och mötte alla. Kommer åka igen och kommer välja samma bolag även då! Önskar att vi hade tagit ett paket till och fått se och fått höra om Krakow tillsammans med henne också.

 • Ulrika P

  The best tour you can have with teenagers. Now they are imune agaist rasism for life. The guide helped us to realise the horors of the holocaust in Auschwitch and Birkenau with much respect for the victims.

 • nancy123572

  Vi var en grupp som åkte över till Polen och gick en guidad tur i Auschwitz med en svensk talande guide. Ger högsta betyg! Riktigt duktig att informera, verkligen bra och gripande på alla sätt. Rekommenderas!

 • jari_heinila

  Vi anlitade Enjoy Polen för ”hela paketet”, hämtning/åter till flygplatsen,Auswitch och saltgruvan i Wieliczka. Hämtning från hotellet och åter till hotellet efter utflykterna, bussen kom i utsatt tid. Det var lämpligt stora grupper (ca 15 st) så man hade nära kontakt med guiden under besöken. Kunniga och trevliga guider som svarade på frågor och såg till att ingen halkade efter. Mycket bra till ett bra pris, så vi var/är jättenöjda!!