5 tips på vad du kan göra i Krakow i höst

Planerar du att komma till Krakow i höst? Eller du kanske inte är säker på om du kan resa till Polen i coronatider? Läs då först vårat inlägg: ”Varför resa till Polen hösten 2020?”

 

Och om du redan är övertygad om att du vill åka iväg så får du 5 tips på vad du kan göra under ditt besök i Krakow:

 

1. Unna dig en bra fika, ät god mat eller drick en fin cocktail! Eller kör på alla tre kanske? Krakow blev utsett till det bästa matstället i Europa år 2019 för en anledning! (Läs mer om det här)

Du kan kika in på våra Story-höjdpunkter på Instagram om du vill få lite inspiration. Du kan även gå in på Instagram och söka på hashtaggen #cafesöndag.

 

2. Köp en färsk obwarzanek – ett speciellt slags bröd som förknippas med Krakow. Du kan köpa dem nästan överallt i Gamla Stan och de finns i många varianter. De populäraste är med ost, salt eller vallmofrön. Kom dock ihåg att ha med dig kontanter eftersom de flesta som säljer bröden inte tar emot kortbetalning, swish och liknande.

 

3. Ta en kvällspromenad i den judiska stadsdelen Kazimierz! När du väl är där rekommenderar vi att passa på och besöka någon av de lokala barerna eller restaurangerna. För vem vill inte dricka ett glas fint vin, lyssna på traditionell judisk musik och se ut på det mysiga höstmörkret?

 

4. Upptäck stans mest spännande platser med en svensktalande guide som anpassar sig efter dina behov. För det är just det vi på Enjoy Polen erbjuder! För mer information, tryck här.

 

5. Sist men inte minst: slappna av! Du är ledig och förtjänar att få den absolut bästa resan du kan tänka dig!

 

Om du har fler frågor angående Krakow eller vill få mer tips innan du kommer ner till stan, kontakta oss via mail (travel@enjoypolen.com), Facebook, eller Instagram.